Periodismo profesional a la catalana: más sectario que el resto de periodistas españoles. Ramon Pellicer.

InterNostrum (e-N) Xavier Roig dice que «el buen periodismo es cosa del pasado»
e-NOTÍCIES Xavier Roig diu que «el bon periodisme és cosa del passat»

L’enginyer i escriptor Xavier Roig, ha lamentat, en un article d’opinió a l’Avui titulat «prefereixo el No-Do», que «ja és llàstima haver tingut la mala sort de néixer en un país on el bon periodisme és cosa del passat».

 

Presentadors del TeleNotícies vespre: Ramon Pellicer i Raquel SansRoig també critica al presentador del Telenotícies, Ramon Pellicer, en recordar que «qui hagi volgut seguir les darreres eleccions franceses mitjançant la premsa estrangera i hagi escoltat el que es deia aquí hauria de preferir els blocs. I no ho dic simplement per l’anècdota que un informador de TV3, en un moment determinat, digués que li agradaria anunciar el triomf de la senyora Royal, i no el despatxin. Ho dic perquè la intoxicació és constant«.

…L’escriptor i enginyer distingeix, d’altra banda, entre dos menes de periodistes:

  1. en primer lloc, els del «règim i que frisen per entrar en nòmina de Prisa. Individus convençuts de que abans de Polanco la democràcia no existia». Roig recorda que «quan jo era petit d’aquest tipus de gent en dèiem ‘renegadets’. Eren catalans de ‘regionalismo bien entendido'» i denuncia que «quan aquesta tipologia d’individus es cola als mitjans públics (com succeeix a Catalunya), t’adones que la ‘prensa del Movimiento era menys perillosa».
  2. El segon grup de periodistes que destaca l’escriptor són els «independents», que sobreviuen gràcies a «subvencions públiques discrecionals» i a «voluminoses subscripcions públiques guardades en secret». «Hi ha individus als quals el grup en que treballen els han menjat el coco, i volen convèncer-se que col·laboren amb bastions de la llibertat, que treballen en una mena de ‘Washington Post’ local», explica Roig, per a continuació criticar que «malauradament, quan l’amo del mitjà considera que no li han donat el bocí de tortell públic que creu que li toca, deixa que aquest col·laboradors mosseguin». «Si, finalment, els donen el bocí del tortell que reclamaven, aleshores, automàticament, torna la calma a l’oasi barceloní«, conclou.

 

Historias Relacionadas

Acerca de maty
Nauscopio Scipiorum

"Age quod agis et bene agis" - Hagas lo que hagas, hazlo bien

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: